Let op: Deze website is gerestaureerd met behulp van gearchiveerde inhoud. Dit is niet de officiële website. De website eist geen rechten op deze inhoud.

Wat is habbo?

Welkom

Habbofun is een bekende fansite van Habbo, het populaire jongerenspel van Sulake. Waar wacht je nog op?

Habbo

Wat is habbo?

Habbo is een online community voor tieners van 12 tot 18 jaar. Je kunt je eigen Habbo aanmaken en stylen zoals jij wilt. Bouw je eigen kamers, bezoek die van anderen of speel games ontworpen door andere habbo’s! Je kunt nieuwe vrienden maken en via de vriendenlijst in contact blijven! Verzorg je eigen huisdier of doorloop de quests voor een beloning! Heb je genoeg van je oude spullen? Dan kun je ze ruilen met andere Habbo’s!

Het spelen van Habbo is gratis! Kamers bezoeken, vrienden maken, chatten, games en quests spelen kosten allemaal niets! Wil je een eigen kamer maken? Dan kun je credits kopen via de credits pagina. Die credits zijn het betaalmiddel in Habbo. Hiermee kun je meubels voor je eigen kamer kopen in de catalogus, of lid worden van de Habbo Club. Het zijn allemaal eenmalige aankopen, je hebt dus geen abbonement!

Tijdens de openingstijden van Habbo (6:30 ‘s ochtends tot 01:30 ‘s nachts) zijn er moderators aanwezig in het hotel, zij houden een oogje in het zeil en grijpen in wanneer nodig. Dit zijn betaalde medewerkers van Habbo en nemen hun taak dus serieus! Deze mensen kun je herkennen aan de staffbadge, een habbo die zegt dat hij bij de staff hoort, maar de badge niet heeft moet je dus niet geloven! Kom je in een situatie die niet klopt? Druk dan op de help knop in het hotel om een moderator te roepen!

Hoe speel je Habbo?

Om Habbo te kunnen spelen heb je Flash nodig, tegenwoordig vaak ingebouwd in je internetbrowser, zo niet dan kun je het veilig hier downloaden. Maak een Habbo aan door op de grote groene registreer knop te drukken, dan helpt Frank je verder. Frank is de portier van Habbo en die zul je nog vaker tegenkomen. Hij zal je helpen bij alle nieuwe stapjes, zoals het rondbewegen in Habbo, het praten en het toevoegen van vrienden. Mocht je meer hulp nodig hebben, dan kun je er een helper bij roepen. Dit is een speler net zoals jij met iets meer ervaring. Je kunt hem roepen door op “help” rechtsbovenin Habbo te drukken” en daarna de optie te kiezen die je nodig hebt!

De navigator

Niet te missen, de navigator, hij popt vanzelf omhoog zodra je het hotel binnenkomt. Via de navigator kun je kamers opzoeken en binnengaan. Op de eerste pagina van de navigator staan de kamers die aangeraden worden door de habbo staff en kamers die bijvoobeeld te maken hebben met een competitie.

Hotel
Dit zijn kamers beheerd door Habbo zelf. Niemand is hier de eigenaar en deze zijn bedoeld als ontmoetingsplaats voor Habbo’s. Een speciaal evenement zoals een bezoek van een celebrity gebeurt ook vaak in een van deze kamers.

Kamers
Onder het kopje “kamers” vind je kamers van andere Habbo’s. Deze staan gesorteerd op hoeveelheid bezoekers, Je kunt in het menu ook een categorie kiezen, zoals gamekamers.

Mijn kamers
Hier staan jou kamers met spullen. Kamers zijn gratis, voor de meeste meubels moet je betalen. Lees daarvoor meer op deze pagina.

Zoek
Weet je de eigenaar van een kamer? Of ben je opzoek naar een andere kamer dan in de navigator? Gebruik dan het zoekveld!

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over Habbo? Lees dan een van de andere gidsen! klik hier!