Let op: Deze website is gerestaureerd met behulp van gearchiveerde inhoud. Dit is niet de officiële website. De website eist geen rechten op deze inhoud.

Mute

Welkom

Habbofun is een bekende fansite van Habbo, het populaire jongerenspel van Sulake. Waar wacht je nog op?

Habbo

De Wereldwijde Mute

Op de helft van 2012 is Habbo een tijdje muisstil geweest. Praten in kamers, chatten met vrienden en het gebruik van fora en groepen is een tijdje niet mogelijk geweest! Dit gebeurde niet zomaar.

Hoe het allemaal begon

Een reporter van de britse nieuwszender Channel Four (C4) heeft een tijd doorgebracht in het engelstalige hotel (Habbo.com). Volgens haar onderzoek is Habbo een broedplaats voor pedofielen waar niets anders gebeurd dan virtuele seks. De reporter gaf aan 50 maal in het hotel te zijn geweest en iedere keer een verzoek/vraag te hebben gekregen die met seks te maken had.

Dit onderzoek (waar overigens meer dan de helft van verzonnen is) heeft voor veel problemen gezorgd bij Habbo (voornamelijk in Engeland). Een aantal investeerders hebben zich teruggetrokken en een aantal winkels hadden de Habbo Hotel Cards tijdelijk uit de winkel gehaald. Op dat moment besloot Habbo de chat uit te schakelen. Vanaf dat moment (12 juni) was het tot 29 juni helemaal niet mogelijk om te praten in Habbo.

Vanaf het moment van de mute verzamelden habbo’s zich in de publieke ruimtes met een fakkel in hun handen. Deze fakkel werd later het symbool van de Mute.

The Great Unmute

Op 20 Juni werd de volgende stap gezet (terwijl er nog steeds niet gepraat kon worden). Habbo was ondertussen druk bezig de veiligheid op te schroeven en de chat aan te passen. Op de speciale website Thegreatunmute.com kon je slechts een paar uur jou verhaal over Habbo vertellen en je mening geven over de toekomst. Dit was een groot succes, ruim 12.000 verhalen werden gepost in die korte tijd! Deze verhalen zijn nu leesbaar en geven een beeld hoe de Habbo spelers zelf over Habbo denken! Alle Habbo’s die deze week de Ontvangstruimte bezochten kregen een badge en een speciale troffee van een habbo met een fakkel, het symbool van de mute.

Ondertussen…
Tijdens de mute kreeg de Habbo Staff kennelijk een radiostilte opgelegd, spelers werden alleen via het Habbo Blog op de hoogte gehouden van plannen en vorderingen. Er werd aangekondigd dat er binnenkort een beperkte chat werd ingesteld en een volgend level Habbo Helpers, de Guardians.

The Great Go Live

Eindelijk! Op 29 Juni was het zover, in beperkte mate was het weer mogelijk om te chatten. Waar we eerst een Zwarte-lijst-chat hadden hebben we nu (tijdelijk) een witte-lijst-chat. Dat betekend dat we alleen woorden kunnen zeggen die de Habbo Staff heeft goedgekeurd. Een tijdelijke oplossing om de zwarte-lijst-chat te verbeteren. In de afbeelding hieronder zijn woorden die je wel mag zeggen zwart, de woorden in rood verschijnen als slotjes in beel

Vrij chatten!
Na bijna een maand met de beperkte witte-lijst-chat the hebben gespeeld, kunnen we sinds vandaag (24 Juli) weer vrijuit spreken in Habbo. Tijd voor een feestje! In de speciale Habbonoise kamer kon je 4 badges verdienen en de Habbo staff liep rond in het hotel. Als je een goeie mop wist te vertellen kon je nog 2 andere badges bemachtigen en de allerbeste moppen werden ook beloont met een meubel uit de zomercollectie. Crowley was op zijn oude account ook weer van de partij voor zijn Crowley’s Koffiekwis, ook daar kon je deze prijzen bemachtigen.

De bezoekersaantallen van Habbo zijn sinds de mute flink gedaald. Om oude gebruikers weer terug te krijgen is er een nieuwe Uitdaging ingesteld, in het Nederlandse hotel was het doel om 3750 Habbo’s tegelijk online te krijgen! De beloning hiervoor was een week VIP, een Frank troffee en een badge. Het Nederlandse hotel haalde dit doel ruim 10 dagen later, op 4 augustus kregen alle habbo’s die tijdens de uitdaging online waren geweest hun beloning. (Ter vergelijking, een paar jaar geleden was ons gemiddelde aantal online in de 10.000.)