Let op: Deze website is gerestaureerd met behulp van gearchiveerde inhoud. Dit is niet de officiële website. De website eist geen rechten op deze inhoud.

Geschiedenis

Welkom

Habbofun is een bekende fansite van Habbo, het populaire jongerenspel van Sulake. Waar wacht je nog op?

Habbo

Geschiedenis

Habbo veranderd en vernieuwd. Soms is dat leuk, maar soms ook niet. Hieronder vind je een overzicht van het begin van Habbo en de grote veranderingen de afgelopen jaren.

Habbo Geschiedenis: Hoe het begon

Twee finse vrienden (Aapo Kyrölä, Habbo: Kyrpov & Sampo Karjalainen, Habbo: Apparatus) maakten voor de finse band ‘Mobiles’ in 1999 een online chatplatform genaamd de ‘Mobiles Disco’. Het werd een groot succes. Er kwamen zoveel buitenlanders dat ze een aparte internationale versie hebben gemaakt.
Na het succes van de Mobiles Disco kwam Lumisota, de voorloper van SnowStorm zoals wij dat kennen. Daarna kwam de MChat, een iets uitgebreidere online chat, de voorloper van Habbo.
Het eerste Habbo Hotel is geboren, welke toen nog Hotelli Kultakala heette (Hotel goudvis) en deels in handen was van internetprovide Elisa door een deal.

Habbo Geschiedenis: Nieuwe versies

Habbo is sinds het begin al enorm veranderd. Door de vele deals die er worden gesloten met bedrijven die willen adverteren in Habbo, veranderd er ook nog wel eens een meubel. De bank die we nu kennen als HC Sofa was vroeger een bank met een logo van Mountain Dew.

In de beginjaren van Habbo werd er eens in de 4 maanden een nieuwe versie geïntroduceert. Deze brachten dan een grote groep nieuwe meubels (v7), nieuwe gastenkamers (v9) en nieuwe openbare ruimtes of nieuwe kleren (v11). Tegenwoordig worden er veel vaker kleinere updates uitgebracht. In plaats van iedere paar maanden, komt er inmiddels bijna iedere week wel iets nieuws. Helaas zijn de updates hierdoor een stuk kleiner geworden, waardoor de hype verdwenen is.

Ook meubels hebben af en toe een opfrisser gekregen. De Area collectie was altijd wat saai en hoekig, met de vernieuwing was het ineens een heel stijlvolle collectie.