Let op: Deze website is gerestaureerd met behulp van gearchiveerde inhoud. Dit is niet de officiële website. De website eist geen rechten op deze inhoud.

Phishing

Welkom

Habbofun is een bekende fansite van Habbo, het populaire jongerenspel van Sulake. Waar wacht je nog op?

Habbo

Phishing

Phishing gebeurt veel, bijna dagelijks. Bij phishing sturen hackers een e-mail die afkomstig lijkt te zijn van (in dit geval) Habbo. Met het verzoek om in te loggen omdat je bijvoorbeeld een cadeau krijgt of anders wordt verbannen.

Hoe gebeurt dit?
Zoals gezegd sturen de hackers een mail die afkomstig lijkt te zijn van Habbo. Daar staat een lokkertje (bijvoorbeeld een gratis meubel) waarvoor je even moet inloggen op het hotel. Daarnaast staat dan een link. Wanneer je op die link klikt lijkt het alsof je gewoon op de habbo website bent. Zonder dat je het merkt is het een exacte kopie die jou naam en wachtwoord doorstuurd naar de afzender. Vaak al een uur later kom je terug in het hotel, en zijn al je spullen verdwenen!

Wat te doen als … ?
– Heb je op een link geklikt, maar geen gegevens ingevuld? Laat je antivirusprogramma een grondige scan doen. Verander daarna je wachtwoord (als je dit voor de scan doet, heb je kans dat je een keylogger je nieuwe wachtwoord geeft.)
– Heb je op een link geklikt en je gegevens ingevuld? Doe dan het volgende: log in op Habbo en zet je ruilpas uit, scan je computer en verander daarna je wachtwoord. Neem hierna contact op met Habbo om aan te geven wat er gebeurd is.

Habbo zou je nooit vanuit het niets een email toesturen met daarin bijvoorbeeld de vraag of je op een bepaalde link zou willen klikken om daar je gegevens op in te vullen. Let dus goed op als je een email krijgt en laat je niet zomaar van de wijs brengen. Ditzelfde geldt natuurlijk voor scamsites; bezoek nooit sites die je gratis Credits, Staff, meubi, cheats of andere onzin aanbieden want je kunt er zeker van uit gaan dat je op die manier gehackt wordt!

Voorbeeld

Er zijn veel verschillende soorten scammails in omloop, hieronder vind je een voorbeeld. Verwijder zo’n mailtje dus direct!
”Bevestig het eigendom van uw account. Wij hebben uw email email een activatie link gestuurt. Heeft u deze mail niet mogen ontvangen activeer uw account op de link hieronder

[LINK]

Activeer je account zo snel Mogelijk!

Tot snel in Habbo! Crowley, Hotel Manager..”